Op een druilerige dinsdagmiddag in een bekende koffiezaak, bestelde ik een veel te groot stuk Carrot cake. Na zes happen zat ik eigenlijk alweer vol. Mijn ogen waren weer eens veel groter dan mijn maag. Ik kreeg daardoor een flashback naar de film Samsara.

Een prachtige film die met alleen beelden weergeeft hoe mooi de wereld enerzijds is, maar hoe de mens deze anderzijds verpest met o.a. massaconsumptie.

Deze film was voor mij een eye opener, waardoor ik bewuster om ga met de keuzes die ik maak m.b.t. eten. Zo denk ik er nu veel meer bij na dat ieder stukje vlees een levend wezen is, die ook een fijn leven hoort te krijgen. Daarbij merk ik het ook heel erg aan de kwaliteit van het vlees als de dieren goed behandeld zijn. Ik hecht nu dan ook veel meer waarde aan de kwaliteit van eten dan aan de kwantiteit.

Daarnaast is de maatschappij er ook zo op ingericht dat je van alle kanten wordt toegeschreeuwd door advertenties over – en etalages vol – eten. Je kunt er gewoon niet omheen. En ja, dan kan ik ook soms de druk niet meer aan en beland ik zo dus weer met een te groot stuk Carrot cake voor mijn neus.

Maar genoeg geklets. Hieronder zie je het specifiek stukje film, misschien ook een eye opener voor jou als lezer.