Amstelveen, daar komen we voor maar één reden en dat is Shilla. Vooruit, ook voor het pauperige winkelcentrum Kostverlorenhof, daar zit ook nog een leuke winkel of twee. Het Koreaanse “Mom in the Kitchen” en “Iseya”.  Bij de laatste maakt een kok zelf verse sushi, we hebben het hier over een hardcore Japanner met de toewijding van een shokunin. Heerlijk. Er naast is een fijn authentiek Japans restaurant, “Nagomi”.

 Shilla Amstelveen Shilla Amstelveen

Shilla is gezellig, wat duurder en je kan er beneden in de kelder zitten aan zware houten banken tussen het Aziatische porselein. Boven bestel je wat je wilt en dat wordt, helaas, opgewarmd in de magnetron. Maar de kimchi eet je gelukkig rauw, de huisgemaakte sushi ook. Niet van die lompe stukken sushi maar fijn, traditioneel petite, zodat het wèl in je mond past. Verder op het menu simpele lekker gerechtjes als gyoza, bi bimbap en saté. De kim chi is super gemaakt  van kool  en ook met radijs, vis of sesamblad.

Verder is de winkel tot de nok toe gevuld met Koreaanse en Japanse waar. Op de schappen vind je verschillende soorten gochujang, verse noodles en groenten, marinades, gedroogde kruiden, theesoorten en oliën. Check de webshop voor een overzicht.  Ook handig is dat de AH in het winkelcentrum één van de meest uitgebreide van Nederland is en je beneden in het complex kan parkeren.

Shilla Amstelveen Shilla Amstelveen

Website: http://shilla-amsterdam.nl/en-uk/

Adres: Gelderlandplein 32-34, 1082 LB Amsterdam

Mom in the Kitchen 
Kostverlorenhof 18
1183HE Amstelveen
tel. 020-3452988

Iseya / 伊勢屋
Kostverlorenhof 66,
1083HG Amstelveen
tel. 020-4536289