Tegenwoordig al een bekende spot onder de West Amsterdammers onder ons, maar zeker ook voor de rest van Nederland een absolute aanrader. Als je van mosselen houd en ook open staat voor een andere versie dan de befaamde mossel en standaard mossel saus.  Aangezien we van de gezonde voeding zijn bij Fooddoping laten we de Gin & Tonics achterwege, al kan ik je vertellen dat ook deze zeer de moeite waard zijn alleen voor de stevige drinkers onder ons: pas op dat je je portemonnee er niet op stuk slaat ze zijn naar mijn mening redelijk overpriced. Ok terug naar de mosselen. In de artikelen over spoorelement Ijzer http://www.fooddoping.com/spoorelement-ijzer/ en over het begin van de mosselseizoen http://www.fooddoping.com/morgen-begint-het-mosselseizoen/ kun je uitgebreid lezen wat voor voordelen mosselen hebben qua voeding en je lichaam. En als deze ook nog op een verassend lekkere manier bereid word is het 1 + 1.

image (4)

image (5)

We begonnen zelf als voorgerecht met de oesters die overigens ook voeding krachtpatsers zijn. Oesters bevatten namelijk Omega-3 vetzuren en nagenoeg geen cholesterol. Aan vitamines ontbreekt het ook niet, zo bevat een oester Vitamine A, B1, B2, B3, C en D. Ook mineralen zoals ijzer, magnesium, kalk en zink zijn ruim aanwezig, 120 gram aan oesters bevatten 80 calorieën en slechts 2 gram vet en vol makkelijk opneembaar eiwit.

Daarna kwamen de mosselen. Er zijn in totaal vijf variaties die ze aanbieden waarvan vier op de kaart. Ze hebben het klassieke mossel pannetje, een versie met roquefort saus en venkel een Thai versie met cocus curry, sereh, limoenblad, koriander en gember en een chili versie met pittige chili op basis van tomaat en chorizo crumble. We namen de Roquefort en Thai versie, helemaal niks op aan te merken. Naast de mooie presentatie zijn het flinke porties die je krijgt, maar het verveelt niet. Let overigens op dat je de mosselen met kapotte schelp niet eet! Die kunnen namelijk rot zijn.

Deze ervaring heeft ons nieuwsgierig gemaakt naar de andere variaties die ze aanbieden. Op naar nog een keer Mossel en Gin!

Oester Mossel en Gin

image (9)

image (7)

image (6)

Openingstijden:

Maandag gesloten

Dinsdag t/m donderdag van 16.00 t/m 1.00

Vrijdag van 16.00 t/m  3.00

Zaterdag van 13.00 t/m 3.00

Zondag van 13.00 t/m 1.00

Adres: Gosschalklaan 12, 1014 DC Amsterdam